Silly Season inom golfen

Veckorna runt årsskiftet är Silly Season inom golfvärlden och i år var det mer galet än någonsin. Mest snack blev det om att Henrik Stenson valde Callaway som klubbmärke.

Det är viktigt för golfföretagen att ha starka spelare som använder deras produkter. Reklambyråerna kan ta fram vilka finurliga texter som helst men utan tourspelare som väljer att spela med klubborna finns trovärdigheten inte där. Det här är vad som har hänt under juluppehållet.

Adams Golf
Adams Golf har nått positionen som det mest spelade hybridmärket på tourerna utan att sponsra speciellt många spelare. Än mindre har de sponsrat några stora namn. Med Taylormade och Adidas som nya ägare kommer muskler och det märks nu när de har värvat Ernie Els som sin nya ambassadör. Ernie är med sina fyra majorvinster och 70 segrar so proffs en av de stora namnen på PGA-touren.
Enligt Adams Golfs vd John Ward är Ernie den perfekta spelaren för Adams eftersom de lever efter filosofin att göra golf enkelt och få svingar ser så enkla ut som Ernies.
Som det ser ut nu kommer Ernie att spela med XTD järnklubbor och Tight Lies fairwaywoods. Vad det blir för driver återstår att se.

Callaway
Callaway storsatsar med två nya toppspelare i sitt stall. Mest intressant för Sverige är att Henrik Stenson efter att ha varit helt obunden på klubbsidan har valt Callaway som sitt klubbmärke. Nu kommer omställningen inte att bli så stor eftersom Henrik spelade med både träklubbor och järn från Callaway under sitt fantastiska 2013. Just nu håller Henrik på att prova ut driver och putter från Callaway och Odyssey och det lutar åt att det blir den nya Big Bertha Alpha vad det gäller driver eftersom grejen med den är lågt spinntal och det är det som Henrik är ute efter.

Den andra nya storspelaren hos Callaway är Matteo Manassero. Italienaren ses som ett underbarn eftersom han är den yngste spelaren att klara cuten i US Masters (16 år), den yngste vinnaren av silvermedaljen (bästa amatör) på The Open (16 år) samt den yngste segraren på Europatouren (17 år). Matteo var rankad som nummer 44 i världen i slutet av 2013.

Cobra / Puma
Ny i Pumas golfkläder är kanadensaren Graham DeLaet. Han hade ett riktigt bra år 2013 med elva tävlingar bland de 25 bästa och två av dem som topp tre. När säsongen var över var han rankad som nummer 36 i världen.
För att hylla sitt hemland Kanada kommer Graham att spela i rött och vitt varje finalrunda under året.

Svenske Jonas Blixt förlänger sitt kontrakt med Puma och Cobra vilket innebär att han spelar i Pumas kläder och skor och med Cobras klubbor.