Nike och Puma tillverkar ekologiskt

Nike och Puma tillverkar ekologiskt

Publicerad

Användningen av ekologisk bomull fortsätter att öka bland världens konfektionstillverkare. Högt upp på listan återfinns två sportjättar.

Enligt den oberoende organisationen Textile Exchange uppgick försäljningen av produkter med ekologisk bomull till drygt 60 miljarder kronor förra året.

På listan över de tio konfektionstillverkare som använder mest ekologisk bomull återfinns sportföretagen Nike och Puma. Nike tog tredjeplatsen medan Puma tog fjärdeplatsen. Etta och tvåa på listan är konfektionsföretagen C&A och H&M.

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

JO Sport tar över Blizzard och Tecnica

1 kommentar

LARSA: Vilken gång i ordningen är det som JO blir alpinleverantör igen sedan starten? Alla handlare ser igenom ”ännu en satsning” på nya alpinvarumärken som med all sannolikhet kommer upphöra att tas över...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842