Garmin har börjat filma

Garmin har börjat filma

Publicerad

GPS-jätten Garmin ger sig in actionkamera-racet mot Contour, Gopro, Rollei och de andra tillverkarna. Kameran har fått namnet Virb och beskrivs som tålig, vattentät och energisnål.

Efterfrågan på actionkameror har ökat lavinartat under de senaste åren och ligger bakom Garmins beslut att ge sig in på marknaden. Enligt Garmin har Virb flera nyckelfunktioner som skiljer den från andra actionkameror.

– Våra kunder har redan en aktiv livsstil och oavsett om de vandrar, cyklar mountainbike, åker skidor, båt eller flyger så är Virb ett tilltalande alternativ för dem. Med GPS och trådlös uppkopplingsmöjlighet i Virb Elite, kan användaren inte bara fånga ögonblicket utan också kunna se var de varit och hur de gjorde det – och dessutom dela upplevelsen med familj och vänner, säger Martin Resch, produktchef för Garmin Outdoor, i ett pressmeddelande.

Bland funktionerna på Virb märks bland annat digital bildstabilisering och objektiv förvrängningskorrigering vilket ska ge filmerna hög kvalitet redan under inspelningen. Kameran kan ta 16 megapixels stillbilder samtidigt som en video spelas in och skärmen på 1,4 tum ska göra det enkelt att manövrera kameran.

On
Off

7 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Craft sponsrar fler klassiska fotbollsränder

1 kommentar

Torbjörn Nilsson: Hur kommer det sig att ni visar denna bild på tröjan? Det är ingen offentlig bild och EJ som tröjan kommer se ut. Blir oerhört missvisande och oproffsigt från Er

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842