Garmin har börjat filma

GPS-jätten Garmin ger sig in actionkamera-racet mot Contour, Gopro, Rollei och de andra tillverkarna. Kameran har fått namnet Virb och beskrivs som tålig, vattentät och energisnål.

Efterfrågan på actionkameror har ökat lavinartat under de senaste åren och ligger bakom Garmins beslut att ge sig in på marknaden. Enligt Garmin har Virb flera nyckelfunktioner som skiljer den från andra actionkameror.

– Våra kunder har redan en aktiv livsstil och oavsett om de vandrar, cyklar mountainbike, åker skidor, båt eller flyger så är Virb ett tilltalande alternativ för dem. Med GPS och trådlös uppkopplingsmöjlighet i Virb Elite, kan användaren inte bara fånga ögonblicket utan också kunna se var de varit och hur de gjorde det – och dessutom dela upplevelsen med familj och vänner, säger Martin Resch, produktchef för Garmin Outdoor, i ett pressmeddelande.

Bland funktionerna på Virb märks bland annat digital bildstabilisering och objektiv förvrängningskorrigering vilket ska ge filmerna hög kvalitet redan under inspelningen. Kameran kan ta 16 megapixels stillbilder samtidigt som en video spelas in och skärmen på 1,4 tum ska göra det enkelt att manövrera kameran.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Garmin Sweden AB

    Som en ledande global leverantör av navigationslösningar strävar Garmin efter att tillverka överlägsna produkter för bilar, flyg, sjöfart, utomhusaktiviteter och sport som är en grundläggande del av våra kunders liv. Inom sportsegmentet erbjuder vi en bred produktlinje av sportklockor, aktivitetsband, golf-gps:er, actionkameror och cykeldatorer för både motionärer och elitsatsande idrottsmän och idrottskvinnor.