Adidas storsatsar på fotboll

Adidas storsatsar på fotboll

Publicerad

Med nya skor, ny matchboll till fotbolls-VM och nya landslagströjor för bland annat Spanien, Tyskland och Sverige ska Adidas nå två miljarder euro på enbart fotboll.

Adidas storsatsar mot 2014 och fotbolls-VM i Brasilien för att behålla sin position som nummer ett på fotboll. Nike jagar Adidas omsättningsmässigt och båda omsätter runt 14 miljarder kronor på enbart fotbollsprodukter.

I december presenterar Adidas matchbollen för VM, Brazuca, och fram till kick off ska de släppa en ny Adizerosko som väger under 100 gram, en Smart Ball med sensor som känner av hur hårt en boll sparkas och med vilken skruv plus ett underställ, 630 gram kit, som kopplas ihop med Adidas MyCoach för att mäta en spelares rörelse på planen.

Adidas räknar med att omsätta över 2 miljarder euro (17,5 miljarder kronor) på enbart fotboll nästa år. Förutom skor ska landslagströjor och runt 13 miljoner Brazucabollar stå för den omsättningen.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

17 kommentarer

Blinto ATL Vecka 8: Vore givetvis intressant med en granskning av både det ena och det andra inom branschen. Men faktum är att Sportfack består av 1 person, resten är mer eller mindre löst anknutna journalister, låt...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842