XXL forsätter att expandera

Den norska sportjätten XXL fortsätter sin satsning på den svenska marknaden. Trots den tuffa konkurrensen mellan kedjorna visade XXL på en vinst för förra året på nästan 4 miljoner kronor.

Under våren öppnade XXL ett nytt varuhus i Solåsen i Jönköping. Det blev den norska kedjans tionde varuhus i Sverige. Men utvidgningstakten slutar inte där. XXL kommer att öppna ytterligare tre varuhus här under hösten.

Trots den höga expansionstakten och de massiva marknadsföringskampanjerna visade sportkedjan ändå på ett driftsresultat på plus 3,8 miljoner kronor jämför med året innan. Årsomsättningen för XXL i Sverige var hela 1 miljard kronor. Samtidigt med de nya varuhusen bygger företaget också ett nytt centrallager i Örebro på hela 20 000 kvadratmeter. Meningen är att lagret i Sverige också ska fungera i förlängningen som företagets europalager. Norrmännen har nu också siktet inställt på vårt östra grannland Finland. Där har XXL redan signerat sitt första hyreskontrakt i Helsingfors och meningen är att kedjan öppnar sitt första varuhus där nästa år.