Abacus stöder motionsgolfaren

Konfektionsföretaget Abacus drar igång projektet Local Hero Sweden 2013. Med det vill Abacus stötta och lyfta fram den vanliga golfaren och ge honom både material och en chans till utveckling.

Idén till Local Hero föddes förra hösten när de anställda på Abacus i Lund satt och ”spånade” vad företaget kunde göra för att lyfta fram vardagsgolfaren. Abacus är ju sedan år tillbaka involverat i proffscirkusen och med globala organisationer som The Solheim Cup och European Tour. Nu vill företaget synas också bland motionärerna.

–          Vi jobbar med professionella spelare på den allra högsta nivån. Men egentligen finns vi till för den vanliga golfaren. Därför tycker vi att Local Hero är ett så roligt projekt att dra igång, säger Emma Westerberg på Abacus.

Projektet går ut på att vanliga golfare kan nominera en bekant eller en spelkompis till titeln Local Hero Sweden 2013 på Abacus hemsida. Nomineringsperioden sträcker sig till den 5:e april och de fem vinnarna utses några dagar senare. De fem vinnarna får som pris golfkläder till ett värde av cirka 20 000 kronor och dessutom clinics och en dags spel på Barsebäck Golf& Country Club. Under året kommer Abacus också att följa de ”lokala hjältarna” på sin blogg.