Marsblade tar in nya miljoner

Östersundsföretaget Marsblade har fått ett rejält tillskott i kassan. Pengarna ska bland annat användas till lanseringen av företagets inline-skridsko för hockeyspelares sommarträning.

Lagom till lanseringen av inlineskridskon till en bredare publik har en grupp privata investerare tillsammans med Saminvest, Tillväxtkassan i Trångviken samt Länsstyrelsen gått in med fem miljoner kronor i företaget.

Förutom att ge lanseringen goda förutsättningar ska pengarna användas till vidare produktutveckling av en is-skridsko baserad på samma teknik som ligger bakom Marsblades inlineskridsko. Is-skridskon är på prototyp-stadiet och har enligt företaget testats med goda resultat av landslagsmeriterade spelare.

– Vi är övertygade om att tekniken kommer att betyda lika mycket för skridskoindustrin som carvingskidan för skidindustrin, säger Per Mårs i ett pressmeddelande.

Marsblades inlineskridsko används redan av ett flertal svenska NHL-spelare och ett antal elitserielag i deras sommarträning. Den patenterade tekniken bakom skridskon ska ge den samma känsla som vanliga skridskor. Skenan är delad i två delar där överdelens runda yta gungar mot underdelen vilket simulerar den runda ytan på en hockeyskena. Bakom innovationen ligger före detta hockeyspelaren Per Mårs med ett förflutet i bland annat Brynäs.