XXL expanderar ytterligare

XXL bygger nytt. I Örebro och i Finland.

XXL expanderar ytterligare

Publicerad

Norska sportkedjan XXL fortsätter sin expansion i Sverige. I oktober räknar man med att inviga ett nytt storlager i Örebro. Sedan står Finland på tur för att få sina första XXL-varuhus.

Lagret kommer att mäta 20 000 kvadratmeter men kan vid framtida behov byggas ut med 300 procent till 60 000 kvadratmeter.

Lagret i Örebro ska serva XXL:s butiker i Sverige, Finland och övriga EU. Det berättade XXL:s koncernchef Fredrik Steenbuch på en presskonferens på hemmaplan i Norge.

Vid mötet passade Fredrik Steenbuch även på att berätta om företagets finska planer. Våren 2014 öppnar det första XXL-varuhuset i Helsingfors. Efter det kommer XXL att fortsätta sin finska expansion. Under våren räknar Fredrik Steenbuch med att ha skrivit under ytterligare ett par byggkontrakt där Åbo och Tammerfors är de mest troliga platserna efter huvudstaden.

On
Off

15 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842