Topphemligt projekt hos Peak Performance

Topphemligt projekt hos Peak Performance

Publicerad

I en rökfylld glasbur visar Peak Performance upp konturerna av sin mest avancerade produkt någonsin. Sportfack var en av få besökare som verkligen fick se och ta på den nya jackan.

Det här är vad besökarna på Ispo fick se av Project No 9.

Project No 9 är för Peak Performance vad en konceptbil är för en biltillverkare.En chans för märkets designers att se hur långt de kan gå med funktion, material och design om de släpper alla bromsar och gör det de drömmer om. Den första produkten är en jacka som är så hemlig att den visades i en rökfylld glasbur för att ingen ska få se den på riktigt men ändå veta om att den finns. Sportfack var en av extremt få som fick se och känna på produkten mot löfte om att vi inte skulle avslöja alla detaljer och att vi bara publicerar en detaljbild.

Det är en extremt lätt jacka där materialet har utvecklats i nära samarbete med Gore. Den är delvis fodrad med dun som behandlats så att det tål vatten, blixtlåsen är desamma som används i torrdräkter för dykare och på ärmen sitter en säkerhetsdetalj som jag inte kan avslöja men som Peak Performance har ensamrätten till i två år.

Idag finns inte ens tio exemplar av jackan och kanske tillverkare de så många som 50 jackor. En del för att testas av deras åkare, och ett fåtal till försäljning via deras egna butiker. Jag önskar att jag kunde berätta mer men då är risken att jag måste gå under jorden och begära vittnesskydd.

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Black Diamonds stavar tog storslam i Råd & Rön-test

1 kommentar

Sven Blomqvist: hej var kan få sercise på Black diamond stavar MVH Sven 070 813 96 66

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842