Återvinningskärl hos Puma

Puma har tagit ytterligare ett steg i sitt hållbarhetsarbete. Framöver kommer återvinningskärl att finnas tillgängliga i Pumas konceptbutiker.

Programmet har fått namnet Bring Me Back och genomförs i samarbete med det globla återvinningsbolaget I:CO. Syftet är att underlätta för konsumenter att återvinna sina gamla sportprodukter. I Pumas konceptbutiker runt om i världen, bland annat i Stockholm, kommer fortsättningsvis särskilda återvinningskärl finnas utställda där kunder kan lämna sina gamla skor, kläder eller tillbehör oavsett varumärke. Produkterna kommer sedan att återvinnas och användas för att tillverka nya produkter eller, i de fall där det är möjligt, återanvändas i sitt befintliga skick. Puma ser initiativet som ännu ett steg framåt i den långsiktiga processen att helt sluta använda nya råvaror.

– I vår strävan att bli det mest efterfrågade och hållbara sportlifestyle-företaget i världen, letar vi ständigt efter lösningar som minskar vårt ekologiska fotavtryck, säger Franz Koch, vd Puma, i ett pressmeddelande. Med vårt Bring Me Back-program kan vi för första gången bearbeta de enorma mängder av avfall som sportprodukter lämnar efter sig vid slutet av sin livscykel när konsumenter slänger dem och de hamnar på soptippen eller i förbränningsfabriker.