Nytt grepp för skidtestardagarna

Svenskt Sportforum är ny projektledare och samordnare av skidtestardagarna i fjällvärlden. Första stopp på skidtestarturnén är Sälen 7–8 december.

Tanken bakom skidtestardagarna är att skidintresserade ska få testa nya skidor gratis under ett par dagar. Konceptet har varit framgångsrikt i flera år men ska nu lyftas ytterligare genom Svenskt Sportforums inträde. Organisationen ska fungera som en sammanhållande länk mellan Skistars olika destinationer och skidleverantörerna.

– Vi är glada att ha fått det här förtroendet av skidbranschen, säger Claes Forsberg, vd Svenskt Sportforum, i ett pressmeddelande. Skidtestardagarna är något av en institution för många och en viktig möjlighet för leverantörerna att få möta slutkonsumenterna i rätt miljö. Det blir en härlig start på säsongen där starka påverkare och glada entusiaster får åka på de bästas grejerna som går att hitta.

För att förbättra och förtydliga kommunikationen ut mot potentiella deltagare har Skidtestardagarna fått en ny logotype samt en egen Facebook-sida och en egen hemsida. Skidtestardagar.se blir en ny gemensam plattform för marknadsföringen.

Beslutet att ta in Svenskt Sportforum som projektledare ses som väldigt positivt av Fredrik Rydén, marknads- och eventchef i Sälen.

– Varje destination kommer fortfarande att kunna sätta sin särskilda prägel på eventet med lokala samarbeten men det blir mycket tydligare för våra gäster vad som ska hända och vad de kan förvänta sig, säger han i ett pressmeddelande.

 

Skidtestardagarna äger rum under följande dagar:

  • 7-8 december i Sälen
  • 12-14 december i Åre
  • 28-29 december i Vemdalen
  • 20 januari samt 8-9 februari i Hammarbybacken
  • 12-13 april i Sälen; en säsongsavslutning i samband med MyskistarWeekend