Han blir vd för Adidas Norden

Det blir dansken Brian Grevy som blir ny nordisk vd för Adidas Group. Brian har jobbat för Adidas och Reebok under 14 år och tillträder tjänsten 1 oktober.


Han blir vd för Adidas Norden
Brian Grevy har jobbat 14 år för Adidas Group och blir från 1 oktober nordisk vd för koncernen.

Det har gått ett halvår sedan Henrik Bunge slutade som nordisk vd för Adidas Group och nu är det alltså klart att hans efterträdare blir Brian Grevy från Danmark.

Brian har jobbat i 14 år för koncernen och började som key account manager för Reebok i Danmark 1998. Hans nästa post blev försäljningsdirektör för Reebok i Sverige och 2004 blev han kategorichef för Adidas konfektion i Norden. Hans fina resultat i Norden gjorde att han 2006 rekryterades till Adidas huvudkontor i Herzogenaurach och till tjänsten som affärsområdeschef för Men’s Training. Tre år senare avancerade han till Global Vice President för Men’s Training och nu är det alltså dags att flytta tillbaka till Norden.

Det var på den nordiska marknaden jag började min resa inom Adidas Group, säger Brian Grevy. Det ska bli väldigt roligt att återvända till ett av de mest drivna och erfarna team jag har arbetat med.

Genom Brians tillträde stärker vi det nordiska teamet ytterligare, säger Gil Steyaert, Managing Director för Adidas Group Area North Europe. Brian har en gedigen erfarenhet av Adidas Group och en utmärkt förståelse för de nordiska marknaderna. Hans omfattande sälj- och marknadsbakgrund, målfokusering och passion för sport gör honom som klippt och skuren för rollen.

Brian tillträder sin nya tjänst 1 oktober och en längre intervju med Brian kommer i Sportfacks under hösten.