Helly Hansen byter ägare

Helly Hansen byter ägare

Publicerad

Norska outdoorföretaget Helly Hansen byter ägare. Ny majoritetsägare är en kanadensisk pensionsfond som köper 75 procent av bolaget av svenska rikskapitalbolaget Altor.

Altor har ägt 100 procent av Helly Hansen sedan 2006 men väljer alltså nu att sälja en stor del av sitt innehav till den kanadensiska pensionsfoden OTPP. Enligt Dagens Industri uppgick köpeskillingen till 2,3 miljarder kronor. Under Altors ägarskap har verksamheten gått från förlust till vinst. Förra året omsatte företaget 1,88 miljarder kronor och redovisade en vinst på 167 miljoner kronor.

– Vårt folk på Helly Hansen har jobbat väldigt hårt med att återta positionen som ett av världens ledande outdoorvarumärken. Vi är stolta över vad Helly Hansen har blivit och är spända av förväntan kring vart vi kan ta företaget i framtiden. Med OTPP som majoritetsägare får vi expertis, globala relationer och finansiella muskler att växa ytterligare, framförallt i Nordamerika. Vår ambition att bli "a billion dollar brand" kvarstår, säger Peter Sjölander, vd Helly Hansen Group, i ett pressmeddelande.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Patagonia och North Face väljer att bojkotta Facebook

1 kommentar

Magnus: Vilket fjantigt företag. Eller snarare, de verkar inte ha koll på hur värdlen faktiskt fungerar.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206