Icebug tätar med Outdry

Det svenska skomärket Icebug har valt membranet Outdry för att vattentäta sina skor nästa år.

Icebug är känt som ett inovativt skomärke och därför är det säkert en riktig fjäder i hatten för Outdry när Icebug väljer att vattentäta några av sina skor med deras membran. Icebugs första Outdryskor kommer att visas upp på Outdoor Messe i Friedrichshafen i juli och de ingår i serien Trail Walking. Skorna når butikerna nästa vår.

Icebug tätar med Outdry
David Ekelund

– Vi har under en tid tittat på hur vi kan förbättra våra vattentäta teknologier i skor för intensiv träning, säger David Ekelund vd för Icebug. Konceptet med att placera barriären så nära utsidan och så långt från foten som möjligt är oslagbart. Outdry kommer att lyfta våra skor för trail running och trail walking.Outdry är ett membran som fästs på insidan av skons yttermaterial istället för att ligga som en lös insert mellan ytter- och innermaterial. Fördelen ska vara att det inte finns någon risk för att vatten ska samlas mellan yttermaterial och membran och därför ska skorna bli mer vattentäta. 

Outdry ägs idag av Columbia men licensieras ut även till andra varumärken.

– Vi är extremt glada över detta samarbete med Icebug, säger Luca Morlacchi grundare och vd för Outdry. Icebug är ledande inom skor med fäste och har gjort denna lilla nisch till ett segment så att folk kan vara aktiva även när underlaget är halt. De är redan experter på is och när de nu adderar Outdry klarar de av vatten i alla dess tillstånd.