Houdini öppnar egen butik

Norrlandsgatan i Stockholm får ytterligare en konceptbutik när Houdini Sportswear öppnar sin första egna butik.


Houdini öppnar egen butik
Helena Reis blir butikschef.

Mitt emot Red Devil, granne med Hestrabutiken och i samma kvarter som både Quiksilver och Haglöfs blir platsen för Houdinis första egna butik. Butiken ska både öka varumärkeskännedomen för Houdini och ge direktkontakt med märkets kunder. Båda delarna är viktiga för att vässa Houdinis produkter och framtida tillväxt.

Satsningen känns grymt spännande och utmanande och vi är helt övertygade om att den kommer öka kännedomen om Houdini på ett nödvändigt sätt och komma både våra återförsäljare och oss till godo, säger Houdinis VD och Marknadschef Ola Oredsson.

Förutom att få snabb respons direkt från konsumenterna på sina produkter ser Houdini butiken som ett viktigt verktyg för att se hur olika skyltningar och displayer fungerar i butik.

Butiken blir på 50 kvadratmeter. Alltså en ganska liten lokal som ska göras personlig och spegla Houdinis filosofi.

Det blir ingen stor ”konceptbutik” utan snarare en liten men fin och personlig butik som kommer ge oss samma utmaningar som vi ofta står inför hos våra återförsäljare – en begränsad yta som ska vara både inspirerande, informerande och säljande, beskriver Mia Grankvist, med mångårig erfarenhet från butik och ansvar för Houdinis butikskommunikation.

Butiken ska vara klar under sommaren och hamnar då alltså i samma kluster där The North Face, Fred Perry, Red Devil, Quiksilver, Timberland, Hollywood, Norrøna, Röhnisch, One Off, Salomon och Naturkompaniet har butiker.