One ring to cool them all

One ring to cool them all

Publicerad

Kallsvett längs ryggen är ingen trevlig upplevelse. Nu kommer Columbia med en lösning där svetten hjälper till att kyla på ett trevligare vis.

Funktionsmaterial som leder svett bort från kroppen är ingen nyhet på marknaden. Men nu presenterar amerikanska Columbia teknologin Omni-Freeze Zero där svetten tillvaratas för att hjälpa till att kyla ner kroppen. Efter fyra års produktutveckling har Columbia tagit fram små, blå ringar som vävs in i produktens material och som innehåller en speciell kylande polymer. När ringarna utsätts för svett eller fukt sväller de – inte helt olikt kroppens gåshud – och börjar avge kyla.

– Med Omni-Freeze Zero närmar vi oss avkylning på ett helt nytt sätt, olikt allt branschen hittills sett. Vi ser svett som en förnyelsebar råvara som hjälper idrottare, friluftsentusiaster eller någon annan som tillbringar tid i varma, fuktiga förhållanden att svettas smartare vilket gör dem bekvämare, säger Mick McCormick, vice vd Columbia, i ett pressmeddelande.

Omni-Freeze Zero-teknologin kommer att lanseras ut mot konsument i både skor och konfektion nästa vår.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Ny Nike-butik till köpcentrum

3 kommentarer

Svenskt Åsiktsforum: D2C var ju ordet på modet.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206