Dennis och Roland vill sprida sportens budskap

Dennis och Roland vill sprida sportens budskap

Publicerad

Det finns en mängd olika aktörer i sportbranschen och nu har vi fått en till. MNML Agency är den första kommunikationsbyrån som inriktar sig mot sport, hälsa och kost.

Bakom den nya byrån MNML Agency står Dennis Svärd och Roland-Phillippe Kretzschmar, två arbetskompisar som bestämde sig för att följa sitt hjärta och starta eget.

– Jag läste Patagonias grundare Yvon Chouinards bok om sitt företag och den boken påverkade mig djupt, säger Roland. Jag kände att jag ville göra något lika äkta, sätta min prägel på mitt eget bolag och tog ett snack med Dennis över en lunch. Han sa ja till att vara med innan lunchen var över och vi var igång.

Detta var i november förra året och sedan dess har de både hittat ett kontor och fått kunder som Outnet, Dynafit, Wacom, KT Tape, Expeditionsresor och Smart Safety. Det MNML Agency gör är inte bara att hjälpa företag med kommunikation utan de vill göra mer än så. Det kan vara allt från att vara med från start i processen att lansera en ny produkt eller ett nytt varumärke till att skapa en debatt inom områdena sport, hälsa och kost.

– Vi har jobbat hela våra liv med kommunikation och startade den här byrån för att vi ville jobba med kommunikation inom sport och hälsa eftersom det är något vi båda älskar, säger Dennis. När vi bestämt oss för att starta eget och undersökte marknaden upptäckte vi att detta var en tom nisch och därför är behovet ännu större än vi trodde.

– Till en början hade vi bara tänkt att jobba med sport, men eftersom sport, kost och hälsa hänger ihop och tillsammans ger ett mycket större underlag för oss så bestämde vi oss för att jobba med alla tre delarna, säger Roland.

I år kommer Dennis och Roland att lansera en debattscen där de ska ta upp kontroversiella ämnen inom sport och hälsa för att skapa en debatt i samhället. Planen är att finnas med i Almedalen under politekerveckan i sommar.

– Vi drivs av en passion om att folk ska må bra, säger Roland. Vi vill öka intresset för motion, rörelse och ett sunt liv. När vi träffar kunder pratar vi gärna under en löptur eller cykelrunda för vi lever som vi lär och det tror jag att våra kunder kommer att gilla.

Till MNML Agency finns också några fristående experter kopplade som äventyraren Ola Skinnarmo, medieentreprenören Mattias Hansson och näringsfysiologen Kristina Andersson.

 

Dennis Svärd och Roland-Phillippe Kretzschmar har tillsammans startat kommunikationsbyrån MNML för att jobba med sport och hälsa.

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sommarläsning: Djuplodande intervju med Marcus Wibergh

6 kommentarer

Fredrik: Och anställda med mångårig trogen tjänst och mycket kunskap passade man på att göra sig av med på samma gång.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842