Fansens nya kläder

Fansens nya kläder

Publicerad

Lagom till premiären för Allsvenskan visade Adidas upp de nya matchtröjorna för AIK, Blåvitt och Djurgården. I år med lite poesi i nacken.

Matchtröjor har en viktig uppgift för både spelare och fans. De ska visa på en gemenskap och stärka moralen hos de som bär den. I år har Adidas tagit den moralstärkande biten till en ny nivå genom att trycka strofer som används av fansen i nacken på tröjorna.

På Djurgårdens tröja, som är klassiskt randig i ljus- och mörkblått, står det "Här för Djurgården – alltid oavsett".

– En Djurgårdströja bärs upp med stolthet, det spelar ingen roll om du spelar i A-truppen, i något av våra ungdomslag eller iklär dig tröjan som Djurgårdssupporter. "Här för Djurgården – Alltid oavsett" enar alla krafter som finns i och runt klubben för att tillsammans skapa framgång, säger Magnus Pehrsson, chefstränare DIF.

Lokalkonkurrenten AIK är lika klassiska i sitt färgval, svart och gult, och har valt att hylla sin hemmaarena Råsunda med strofen "Långt har jag färdats och mycket har jag sett, men på mitt lag ser jag aldrig mig mätt. Stormar har rasat, men vinden har vänt, och den tar mig tillbaks till Råsundas gräs!".

Till sist har vi IFK Göteborg som självklart har kvar sina blåvita ränder i sin matchtröja. De har valt en strof ur Snart skiner Poseidon av Joel Alme som lyder så här: 

"Vi såg hur du haltade, vi såg hur du sprang . Med tårar på kinden och hjärtat i brand. Med längtan i bröstet, du stod där och sa:  Snart skiner Poseidon och Blåvitt står kvar".

Huruvida spelet blir lika konstnärligt och vackert för de tre lagen återstår att se, nu går det åtminstone inte att skylla på matchställen.

Texten i nacken på AIKs tröja.

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

17 kommentarer

Blinto ATL Vecka 8: Vore givetvis intressant med en granskning av både det ena och det andra inom branschen. Men faktum är att Sportfack består av 1 person, resten är mer eller mindre löst anknutna journalister, låt...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842