Oxdog lanserar kolfiberklubba

Oxdog lanserar kolfiberklubba

Publicerad

Innebandyföretaget Evosport har tagit fram en klubba helt i kolfiber. Enligt Joacim Bergström på Evosport är de först ut i världen med en innebandyklubba tillverkad i ett enda stycke.

Igår kunde Sportfack rapportera att Unihoc utvecklat en innebandyklubba tillverkad i ett enda stycke. Även Piteåföretaget Evosport med varumärket Oxdog har tagit fram en klubba tillverkad i ett enda stycke. Klubban har fått det passande namnet Onepiece och har testats och provspelats nu under våren. Lansering mot konsument sker i höst.

Enligt Evosports vd Joacim Bergström är de glada att en konkurrent också släpper en klubba i ett enda stycke:

- Det visar att konceptet och idén är mycket het, säger han i ett pressmeddelande. Precis som hockeyklubban gjorde sin revolution från trä till helkomposit, så hade vi en vision att göra en innebandyklubba helt i karbon: Onepiece. Vi tog oss an detta svåra uppdrag därför att någon måste vara tillräckligt djärv för att våga ta nästa steg in i framtiden. Innebandyklubbor har i 17 år haft plastblad med kompositskaft. Vi tyckte det var dags att utmana detta!

En av de stora fördelarna med en klubba tillverkad i ett enda stycke är att det inte blir någon kraftförlust mellan skaft och blad. Enligt Evosport kommer Onepieces tunna blad även att ge skön bollkontroll, snabbare finter och exakta pass.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

"Förälskad på avstånd" Sportfack har pratat med XXL:s nye vd

8 kommentarer

Till Mattias: Nej, E - handeln var här innan extra priser från XXL. E-handeln är den stora anledningen till prisreduktion. Den digitala handeln och konsumenternas handelsfrihet är den stora anledningen till att...

Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842