Fredrik Johanson om Intersports paus

Fredrik Johanson om Intersports paus

Publicerad

För ett halvår sedan slog det ner som en bomb att Intersport skulle förändra sin ägarstruktur från grunden så att kedjan skulle äga butikerna istället för tvärtom. I förrgår kom det en lika stor bomb när Intersport meddelade att de pausar den förändringen. Nu berättar Intersports vd varför de pausar och vad som händer nu.

Varför pausar ni förändringen i ägarstrukturen precis innan den skulle ske?
För att tidpunkten inte är den rätta. Det är en väldigt komplicerad affär och den ekonomiska osäkerhet som råder just nu gör att det är svårt att bedöma risken. Kostnaderna för att låna upp så mycket pengar blir också för hög just nu.

Är det en paus eller är det ett stopp för ägarskiftet?
Det är en paus. Visst kommer beslutet väldigt sent inpå genomförandet men vi ser det ändå som ett offensivt beslut att vi vågar göra det så sent. Det är ingen hemlighet att kvartal fyra har varit tufft för sportbranschen och för oss och det har så klart spelat in. Det viktiga är att vi inte får äventyra hela projektet.

Vad händer nu?
Det är bara sista steget i vårt förändringsarbete som pausas. Allt det andra med bland annat att centralisera inköp, ha färre leverantörer och fler leveranser via vårt eget lager fortsätter som planerat. Där har vi kommit så långt att det säljmöte som pågår just nu sker på det sätt som vi har planerat.

Hur påverkar det här beslutet butikerna?
Visst blir det en del praktiska saker att lösa eftersom alla planerat för att verksamheten skulle flyttas över till de nya bolagen, men själva jobbet i butikerna blir som vanligt. Kunderna lär inte märka någonting. Däremot blir det en del extra jobb för våra leverantörer som lagt upp alla leveranser mot Intersport centralt och inte mot enskilda butiker. Det måste de snabbt styra om, men annars kör vi på som tidigare.

Hur påverkar pausen stämningen i Intersport?
Det är klart att det är en del besvikelse just nu. Alla hade ställt in sig på att det skulle bli en förändring av ägandet och så pausar vi det i sista stund. Alla handlare har dock fått förhandsinformation om att det kunde bli en paus så de har haft några veckor på sig att sätta sig in i situationen. Nu när det har gått några dagar så tycker de ändå att vi har fattat rätt beslut.

On
Off

113 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842