Fredrik Johanson om Intersports paus

Fredrik Johanson om Intersports paus

Publicerad

För ett halvår sedan slog det ner som en bomb att Intersport skulle förändra sin ägarstruktur från grunden så att kedjan skulle äga butikerna istället för tvärtom. I förrgår kom det en lika stor bomb när Intersport meddelade att de pausar den förändringen. Nu berättar Intersports vd varför de pausar och vad som händer nu.

Varför pausar ni förändringen i ägarstrukturen precis innan den skulle ske?
För att tidpunkten inte är den rätta. Det är en väldigt komplicerad affär och den ekonomiska osäkerhet som råder just nu gör att det är svårt att bedöma risken. Kostnaderna för att låna upp så mycket pengar blir också för hög just nu.

Är det en paus eller är det ett stopp för ägarskiftet?
Det är en paus. Visst kommer beslutet väldigt sent inpå genomförandet men vi ser det ändå som ett offensivt beslut att vi vågar göra det så sent. Det är ingen hemlighet att kvartal fyra har varit tufft för sportbranschen och för oss och det har så klart spelat in. Det viktiga är att vi inte får äventyra hela projektet.

Vad händer nu?
Det är bara sista steget i vårt förändringsarbete som pausas. Allt det andra med bland annat att centralisera inköp, ha färre leverantörer och fler leveranser via vårt eget lager fortsätter som planerat. Där har vi kommit så långt att det säljmöte som pågår just nu sker på det sätt som vi har planerat.

Hur påverkar det här beslutet butikerna?
Visst blir det en del praktiska saker att lösa eftersom alla planerat för att verksamheten skulle flyttas över till de nya bolagen, men själva jobbet i butikerna blir som vanligt. Kunderna lär inte märka någonting. Däremot blir det en del extra jobb för våra leverantörer som lagt upp alla leveranser mot Intersport centralt och inte mot enskilda butiker. Det måste de snabbt styra om, men annars kör vi på som tidigare.

Hur påverkar pausen stämningen i Intersport?
Det är klart att det är en del besvikelse just nu. Alla hade ställt in sig på att det skulle bli en förändring av ägandet och så pausar vi det i sista stund. Alla handlare har dock fått förhandsinformation om att det kunde bli en paus så de har haft några veckor på sig att sätta sig in i situationen. Nu när det har gått några dagar så tycker de ändå att vi har fattat rätt beslut.

On
Off

113 kommentarer

 • Mikael och Daniel fick göra pjäxor åt Head

  Mikael och Daniel fick göra pjäxor åt Head

  Till skillnad från många examensarbeten som slutar som torra redovisningar fick designeleverna Mikael Odén och Daniel Carlsson bygga Heads nya park- och friåkningspjäxor, som i höst hamnar på pjäxhyllorna.

  Nyheter Robert Kjessel, i dag, 16:56

 • Fem sponsringsnyheter

  Fem sponsringsnyheter

  Sponsringsnyheterna tar aldrig slut och här är de fem senaste.Intersport är med på två av dem – Puma, POC, Under Armour och Reebok har var sin.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 16:41

 • Houdini öppnar konceptbutik i Täby C

  Houdini öppnar konceptbutik i Täby C

  Ourdoorföretaget Houdini öppnar sin femte konceptbutik i Sverige. Butiken i Täby Centrum kommer att öppna i mitten av februari och byggas upp enligt samma modell som företagets butik i Göteborg.

  Nyheter Christer Flythström, i dag, 16:36

 • Världspremiär för Sweare på Ispo

  Världspremiär för Sweare på Ispo

  Det svenska klädmärket Sweare visade upp sin första kollektion med längdkläder på Ispo. Målet var att hitta distributörer inom EU.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 09:03

 • Sporthandelsindex dec + jan

  Sporthandelsindex dec + jan

  Den här månaden kan vi rapportera försäljningen för både december och januari. Båda visar på en tillväxt jämfört med året tidigare.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 09:00

 • Merida går för nytt rekord

  Merida går för nytt rekord

  Förra året var ett rekordår för Merida Sverige AB. För första gången sedan starten visade företaget på svarta siffror.

  Nyheter Christer Flythström, i dag, 13:21

 • Bread & Butter lever vidare

  Bread & Butter lever vidare

  Modemässan Bread & Butter i Berlin gick i konkurs i somras men nu är det klart att den lever vidare på samma plats men med några nya grepp.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 07:24

 • Duells omgrupperar

  Duells omgrupperar

  Göteborgsföretaget Duells gör en nystart. Efter ägarbytet för två år sedan och med en ny vd omorganiserar företaget nu verksamheten.

  Nyheter Christer Flythström, i går, 07:07

 • Nytt från Nikwax

  Nytt från Nikwax

  Förra året presenterade Nikwax en behandling av dun som gjorde dunet så vattenavstötande att det gick att flyta i en dunsovsäck behandlad med Nikwax Hydrophobic Down. Nu släpper det ett nytt tvättmedel för dun som även förbättrar obehandlat duns egenskaper.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 08:31

 • Gopro och NHL i samarbete

  Gopro och NHL i samarbete

  Gopro hittar allt fler användningsområden till sina kameror. Senaste greppet är ett samarbete med Nhl och målet är att förändra hur hockey visas upp i TV.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 13:04

 • Primaloft för puls

  Primaloft för puls

  Primaloft släpper en ny, tunnare version av sin isolering riktad mot de riktigt aktiva. Silver Insulation Active är tänkt att ge Polartec Alpha en match om titeln "Andas mest men är ändå varmt".

  Nyheter Martin Willners, i dag, 12:59

 • Elevenate ökar farten

  Elevenate ökar farten

  Elevenate har sagt nej till fler butiker än de har sagt ja. Ändå ökar de hela tiden och nu tar de nästa steg genom att byta vd och anställa en säljare till.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 12:44

 • Ren terapi för skor

  Ren terapi för skor

  Skovård ligger i tiden och är ett produktområde som kan ge butikerna en rejäl merförsäljning. Brunngård har tagit fram tre nya snyggt förpackade skovårdsserier, varav en är miljövänlig och en har siktet inställt på sporthandeln.

  Nyheter Robert Kjessel, i dag, 07:00

 • Sport och IT möts i Åre

  Sport och IT möts i Åre

  Den 25 mars anordnas Internet of Sports Day i Åre, med seminarier om hur informations- och kommunikationsteknologi tillsammans med sport kan skapa nya produkter för bland annat sporthandeln.

  Nyheter Robert Kjessel, i går, 07:00

 • Dynafit valde butiker

  Dynafit valde butiker

  Två butiker i Sverige har fått bli så kallade Dynafit Competence Centers. Det är butikerna Höjdmeter i Kiruna och Fjellpuls i Östersund som fått den äran.

  Nyheter Christer Flythström, i dag, 07:38

Från Instagram

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Världspremiär för Sweare på Ispo

1 kommentar

Mora Nisse: Wow, det var ju intressant. Jag måste nog läsa en gång till så jag är helt säker på att jag läste rätt. Undrar också vilken jacka man ska köpa, den ena eller den andra?!

Börskurser

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
 • Sportfack 02-2015

 • Sportfack 01-2015

 • Sportfack 12-2014

 • Sportfack 11-2014

 • Sportfack 10-2014

 • Sportkatalogen 2014

 • Golf Business 09-2014