Fredrik Johanson om Intersports paus

Fredrik Johanson om Intersports paus

Publicerad

För ett halvår sedan slog det ner som en bomb att Intersport skulle förändra sin ägarstruktur från grunden så att kedjan skulle äga butikerna istället för tvärtom. I förrgår kom det en lika stor bomb när Intersport meddelade att de pausar den förändringen. Nu berättar Intersports vd varför de pausar och vad som händer nu.

Varför pausar ni förändringen i ägarstrukturen precis innan den skulle ske?
För att tidpunkten inte är den rätta. Det är en väldigt komplicerad affär och den ekonomiska osäkerhet som råder just nu gör att det är svårt att bedöma risken. Kostnaderna för att låna upp så mycket pengar blir också för hög just nu.

Är det en paus eller är det ett stopp för ägarskiftet?
Det är en paus. Visst kommer beslutet väldigt sent inpå genomförandet men vi ser det ändå som ett offensivt beslut att vi vågar göra det så sent. Det är ingen hemlighet att kvartal fyra har varit tufft för sportbranschen och för oss och det har så klart spelat in. Det viktiga är att vi inte får äventyra hela projektet.

Vad händer nu?
Det är bara sista steget i vårt förändringsarbete som pausas. Allt det andra med bland annat att centralisera inköp, ha färre leverantörer och fler leveranser via vårt eget lager fortsätter som planerat. Där har vi kommit så långt att det säljmöte som pågår just nu sker på det sätt som vi har planerat.

Hur påverkar det här beslutet butikerna?
Visst blir det en del praktiska saker att lösa eftersom alla planerat för att verksamheten skulle flyttas över till de nya bolagen, men själva jobbet i butikerna blir som vanligt. Kunderna lär inte märka någonting. Däremot blir det en del extra jobb för våra leverantörer som lagt upp alla leveranser mot Intersport centralt och inte mot enskilda butiker. Det måste de snabbt styra om, men annars kör vi på som tidigare.

Hur påverkar pausen stämningen i Intersport?
Det är klart att det är en del besvikelse just nu. Alla hade ställt in sig på att det skulle bli en förändring av ägandet och så pausar vi det i sista stund. Alla handlare har dock fått förhandsinformation om att det kunde bli en paus så de har haft några veckor på sig att sätta sig in i situationen. Nu när det har gått några dagar så tycker de ändå att vi har fattat rätt beslut.

On
Off

113 kommentarer

 • Zero Skateboards till Skate Out

  Zero Skateboards till Skate Out

  Skate Out är Sveriges största skateboarddistributör och nu utökar de sitt sortiment med ett klassiskt märke med punkig attityd – Zero Skateboards.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 14:07

 • Zlatan pryder Billys Pizza

  Zlatan pryder Billys Pizza

  Det svenska livsmedelsföretaget Billys har skrivit ett regionalt sponsoravtal med den franska toppklubben Paris Saint-Germain. I framtiden kommer Billys pizzaförpackningar troligen att prydas med Kosovare Asllanis, Caroline Segers och Zlatan Ibrahimovic ansikten.

  Nyheter Christer Flythström, i dag, 14:09

 • Foppas nya sandaler

  Foppas nya sandaler

  Första gången Peter Forsberg lanserade ett sandalmärke i Sverige gick det så bra att han gav Crocs ett nytt namn – Foppatoffeln. Nu har han ett nytt sandalmärke på gång.

  Nyheter Martin Willners, 2015-05-20 10:09

 • RLVNT till Finland

  RLVNT till Finland

  RLVNT, som specialiserat sig på sportteknologi och wearables, tar nu steget in på den finska marknaden med sina varumärken Wahoo Fitness, jawbone, Yurbuds, Tomtom med flera.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 09:48

 • Ersättning för sent flyg

  Ersättning för sent flyg

  Sedan några år tillbaka har flygresenärer rätt att få ersättning om flyget är över tre timmar försenat. Det där är något som flygbolagen inte direkt upplyser om och för de som gör anspråk på ersättning kan det ibland vara struligt att få ut något.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 09:34

 • Kvartalsrapporter från tre av de stora

  Kvartalsrapporter från tre av de stora

  Puma vinstvarnar trots ökad försäljning, Adidas gasar och Under Armour gasar ännu mer. Ungefär så kan vi sammanfatta första kvartalet för tre av de stora sportleverantörerna.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 14:53

 • Iomic Grips gör comeback hos Ligma

  Iomic Grips gör comeback hos Ligma

  Intresset för att greppa om sina golfklubbor ökar och det är en av anledningarna till att Ligma tar upp Iomic Grips igen. Den andra är att golfshopparna frågat efter just Iomic.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 13:15

 • Smart kampanj av Onepice

  Smart kampanj av Onepice

  Norska Onepiece har kört igång en kampanj där de låter kunderna själv sätta priset på deras storsäljare Original Jumpsuit.

  Nyheter Martin Willners, i går, 14:50

 • Ny vd för Colourwear och Void

  Ny vd för Colourwear och Void

  De svenska klädmärkena Colourwear och Void har anställt Peter Hulander som ny vd. Peters huvuduppgift blir att behålla den höga tillväxten och ta företaget till nästa nivå.

  Nyheter Martin Willners, 2015-05-18 12:42

 • Swesport redan i november

  Swesport redan i november

  Efter flera år med minskat intresse har Svenskt Sportforum bestämt sig för att göra något radikalt med Swesport. Mässan hålls nu redan i slutet av november.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 13:43

 • Stadium tar andelar i Finland

  Stadium tar andelar i Finland

  Stadium var den stora vinnaren på den finska sportmarknaden förra året med en ökning på 15 procent. Störst är dock fortfarande Intersport med Budget Sport.

  Nyheter Martin Willners, 2015-05-13 09:24

 • Aktivitetsarmband med extra allt

  Aktivitetsarmband med extra allt

  Polar har haft en fantastisk framgång med sina aktivitetsarmband och nu rider de på den framgången genom att lansera A300 som är ett aktivitetsarmband och pulsklocka i ett.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 09:20

 • Nishiki blir danskt

  Nishiki blir danskt

  Den Göteborgsbaserade cykeltillverkaren Nishiki köps av det danska företaget HF Christiansen. Den danska cykeljätten har inte för avsikt att göra några omedelbara förändringar i Nishikis verksamhet.

  Nyheter Christer Flythström, i dag, 14:19

 • Ett starkare Rehband

  Ett starkare Rehband

  På bara ett år har Rehband gått från ett relativt osynligt varumärke till något som det snackas om. Här är historien om hur det gick till. 

  Nyheter Martin Willners, 2015-05-06 08:41

 • Lyckat event för Salomon

  Lyckat event för Salomon

  Salomon City Trail arrangerades i Stockholm för tredje året. Runt 500 löpare deltog i loppet och tävlingsbyn som sponsorerna byggt i Kungsträdgården lockade nästan 10 000 besökare.

  Nyheter Christer Flythström, i dag, 13:28

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Foppas nya sandaler

2 kommentarer

Floppa: ...är dom inte VÄLDIGT lika Havaianas?

Börskurser

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
 • Sportfack Golf Business 04-2015

 • Sportfack 04-2015

 • Sportfack Bike Business 03-2015

 • Sportfack 03-2015

 • Sportfack 02-2015

 • Sportfack 01-2015

 • Sportfack 12-2014