Sportkedjan som hjälper

Team Sportia fortsätter med sin satsning på Sportkronan. Projektet går ut på att svensk breddidrott stöttas med utrustning och satsningen kommer att utvecklas och fortsätta de närmaste åren.

Idén bygger på att klubbar och föreningar skickar in ansökningar till Team Sportia där de ska motivera varför just deras förening ska få hjälp av Sportkronan. Det kan handla om allt från matchtröjor till det lokala fotbollslaget eller badmintonbollar till klubbens juniorer. Ingen idé är för liten för att beaktas av juryn som väljer vilka projekt Sportkronan ska hjälpa.

–          De är många av ansökningarna som är väldigt roliga och kluriga. De visar tydligt på den passion och glädje som finns ute bland de små klubbarna och idrottsföreningarna, säger Fredrik Andreasson, vd för Team Sportia.

Sportkronan har i år redan vid tre tillfällen delat ut bidrag till svensk breddidrott. Utrustning till ett värde av 1 miljon kronor har gått till olika föreningar över hela landet.  Bland dem kan nämnas Östersunds Badmintonklubb och Helsingborg Jaguars som spelar amerikansk fotboll. Idén kommer ursprungligen från Team Sportias vd som själv varit aktiv i föreningslivet och som brinner för sport. Genom Sportkronan vill företaget ge någonting tillbaka till idrottsföreningarna.

–          Vi har ett uttalat mål att också vara med och hjälpa sport Sverige. Det låter storvulet men vi vill ändå göra vår lilla del, säger Fredrik Andreasson.

Team Sportia har också fått leverantörerna att nappa på idén. Redan nu är både Salomon och Atomic engagerade i Sportkronan. I framtiden vill Team Sportia locka ännu fler samarbetspartners med i projektet och utveckla konceptet.