Sportkedjan som hjälper

Sportkedjan som hjälper

Publicerad

Team Sportia fortsätter med sin satsning på Sportkronan. Projektet går ut på att svensk breddidrott stöttas med utrustning och satsningen kommer att utvecklas och fortsätta de närmaste åren.

Idén bygger på att klubbar och föreningar skickar in ansökningar till Team Sportia där de ska motivera varför just deras förening ska få hjälp av Sportkronan. Det kan handla om allt från matchtröjor till det lokala fotbollslaget eller badmintonbollar till klubbens juniorer. Ingen idé är för liten för att beaktas av juryn som väljer vilka projekt Sportkronan ska hjälpa.

-          De är många av ansökningarna som är väldigt roliga och kluriga. De visar tydligt på den passion och glädje som finns ute bland de små klubbarna och idrottsföreningarna, säger Fredrik Andreasson, vd för Team Sportia.

Sportkronan har i år redan vid tre tillfällen delat ut bidrag till svensk breddidrott. Utrustning till ett värde av 1 miljon kronor har gått till olika föreningar över hela landet.  Bland dem kan nämnas Östersunds Badmintonklubb och Helsingborg Jaguars som spelar amerikansk fotboll. Idén kommer ursprungligen från Team Sportias vd som själv varit aktiv i föreningslivet och som brinner för sport. Genom Sportkronan vill företaget ge någonting tillbaka till idrottsföreningarna.

-          Vi har ett uttalat mål att också vara med och hjälpa sport Sverige. Det låter storvulet men vi vill ändå göra vår lilla del, säger Fredrik Andreasson.

Team Sportia har också fått leverantörerna att nappa på idén. Redan nu är både Salomon och Atomic engagerade i Sportkronan. I framtiden vill Team Sportia locka ännu fler samarbetspartners med i projektet och utveckla konceptet.

On
Off

22 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842