Abus breddar sortimentet

Den tyska lås-och hjälmtillverkaren Abus kommer att presentera ett bredare sortiment för de svenska cykelbutikerna för nästa säsong. Företaget lanserar nu också landsvägshjälmar och mountainbike-hjälmar för att handlarna i framtiden kan ha Abus som första märke i sin butik.

Abus lås är ett begrepp. Det tyska företaget har också tillverkat cykelhjälmar i över 15 år. Cykelhjälmarna har funnits i Sverige sedan fem år tillbaka och här hemma har företaget koncentrerat sig på hjälmar för barn och för den urbana cyklisten.

Tidigare valde Matthew Wise och den Svenska grossisten Duells att inte introducera Abus landsvägshjälmar och mountainbikehjälmar på den svenska marknaden trots att de såldes på hemmamarknaden i Tyskland. Men sponsorskapet i Cykelvasan och det faktum att barn-och stadshjälmarna nu etablerat sig väl i Sverige tar Matthew och Duells in hela sortimentet för nästa säsong.

– Nu blir det lättare för butikerna att satsa på Abus då de kan erbjuda kunderna ett brett sortiment. Däremot är mycket svårare att komma in i de nya segmenten och men jag tror att det är värt mödan, säger Matthew Wise, marknadschef för Abus i Norden.