Sneakersnstuff växer med två nya delägare

Sveriges mesta sneakerbutik – Sneakersnstuff i Stockholm – vill ta sin verksamhet till en ny nivå och ar därför tagit in Jan Carl Adelswärd och David Hedman som nya delägare.

Sneakersnstuff grundades av Erik Fagerlind och Peter Jansson 1999 och har sedan dess varit en auktoritet inom sneakers både i Sverige och resten av världen. Under åren har de fått göra egna modeller för alla tunga skomärken men de nöjer sig inte med det utan vill ta butiken till nästa nivå.

De behövde ta in ny kompetens i företaget och visste vilka de ville ha så nu är Jan Carl Adelswärd och David Hedman nya delägare i SNS. Erik och Peter är fortfarande majoritetsägare i butiken och kommer att vara lika aktiva som tidigare. Kanske till och med mer eftersom de nu kan fokusera på det de gillar mest och kan låta de nya delägarna göra det som de kan bäst.

Sneakersnstuff växer med två nya delägare
Jan Carl Adelswärd

Jan Carl Adelswärd har lång erfarenhet av investeringar inom detaljhandel. Han startade investmentbolaget Novax för Axel Johnsons räkning och genomförde investeringar i bland annat RNB Retail and Brands, WeSC, Filippa K och Designtorget. Idag driver Jan Carl egen investeringsverksamhet och är engagerad i bland annat WeSC, Filippa K och Selected Brands. Jan Carl kommer att bli styrelseordförande i Sneakersnstuff. 

David Hedman var en av grundarna till WeSC och jobbade i bolaget fram till 2009. Sedan dess har David arbetat som investerare, styrelseledamot och konsult i olika bolag inom framförallt lifestyle. David äger och driver också skoföretaget Gram. David kommer att engagera sig operativt i Sneakersnstuff och tar en plats i styrelsen.