Bra start för Abeko

Konfektionsföretaget Abeko kom trea i Testfaktas stora test av vinteroveraller för barn. På Abeko blev de anställda både överraskade och glada, speciellt med tanke på att företaget i år för första gången tillverkar vinterkläder också för barn.

Det Årjängbaserade konfektionsföretaget är mer kända för sina regnkläder för både vuxna och barn samt för sina arbetskläder. På Abeko ville man vidga sitt sortiment och tillverkar från och med i år också vinterplagg för barn. När Testfakta gjorde sitt test av barnoveraller fick inte Abeko till en början ens en förfrågan om att delta då det inte var känt att företaget nu också tillverkar vinterkläder för de allra minsta. Verkställande direktör Johan Västsäter ringde därför själv upp Testfakta för att berätta att Abeko ville vara med. Och tur var väl det. I premiären kom Abekos nya  barnoverall trea i det stora testet.

– Det är klart att vi alla här är väldigt glada över resultatet. Det är ett kvitto på att vi gjorde rätt med att bredda vårt sortiment, säger vice vd Anders Västsäter.

Nyhetsbyrån Testfakta förser ett stort antal nordiska tidningar och tidskrifter med resultat från olika produkttester. Testfakta samarbetar med ett antal oberoende institut när de genomför testerna och anses därför hålla en hög kvalitet i sina tester.