Ny Nikebutik i Stockholm

Ny Nikebutik i Stockholm

Publicerad

Sverige har fått sin tredje Nikebutik. Den första september öppnade Nike en 500 kvadratmeter stor butik i Heron city strax söder om Stockholm.

Robert Johansson, butikschef.

Butiken ingår i Nikes Factory store-koncept men känslan av fabrik infinner sig knappast när man kommer in genom entrén. Tvärtom är butiken öppen och ljus med snygg och stilren inredning. Ingen pallförsäljning så långt ögat når.


- Konceptet ändrades för två - tre år sedan. Förut var det mer traditionell outlet med ta tre, betala för två. Nu ska det se ut som en vanlig butik. Den här typen av butiker ska stärka och bygga vårt varumärke, säger Robert Johansson, butikschef.


Omkring 100 liknande butiker finns runt om i Europa. I Sverige finns tre (Kungsbacka, Barkarby och nu Heron city) men på sikt kommer en butiken även att öppnas i södra Sverige. Jämfört med vanliga sportbutiker är priset på produkterna omkring 30 procent lägre. Men trots det lägre priset tror Robert inte att butiken kommer att störa den vanliga handeln.


- För att vi inte ska störa vår egen handel säljer vi produkter som är cirka sex månader efter det vanliga butiksledet. Vi har samma varumärke men det är inte samma produkt. Än så länge har vi inte hört några negativa invändningar från andra butiker, säger Robert.

Ljust och fräscht.

Fotboll och löpning är butikens två största segment. Utöver det finns lite av varje men exakt hur det kommer att se ut framöver är inte klart.


- Vi för en diskussion kring det nu. Lite av allting som Nike erbjuder kommer alltid att finnas och vi kommer att varva olika månadsnitiativ. En månad kanske vi till exempel satsar hårt på fotboll och då kommer det att synas ordentligt. Det gäller att aktivera butiken, säger Robert.


Servicenivån ska vara hög. Kommer det in en kund och vill köpa ett par löparskor ska personalen kunna hjälpa till. Butiken har två särskilt utbildade skocoacher.


- Vi jobbar mycket på det och har anställt mycket personal för att kunna hjälpa alla kunder som kommer hit. Nivån hos oss ska vara lika hög som i en vanlig butik, säger Robert.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842