Vacchis nya kläder

Nu kan du klä dig som cyklisten och expertkommentatorn Roberto Vacchi. För andra året har Vacchi tagit fram en liten kollektion cykelkläder tillsammans med det norska företaget Trimtex.

Det hela började med att cykelprofilen Roberto Vacchi gillade de produkter som norska Trimtex tillverkade. Han hade dessutom själv haft tankar på att ta fram något eget i klädväg. Som den inbitna cyklist han är, gillade han att cykla i snygga och funktionella plagg. Trimtex gillade hans idé och förra året producerades den första uppsättningen av Vacchis cykelkläder. Företaget tillverkade en begränsad upplaga på 50 set (tröja och byxor) och alla plagg blev sålda.

– Jag har inga planer på att utvidga verksamheten eller börja massproducera. Men det är kul att kunna göra det här och så behöver jag också själv snygga kläder som matchar min cykel, säger Roberto och skrattar.

De båda kollektionerna har faktiskt designats med tanke på att matcha de cyklar Roberto själv använder. En ekonomisk vinning är inte drivkraften bakom projektet. Däremot finns en social aspekt bakom kläderna. För varje tröja eller byxa som säljs donerar Vacchi hundra kronor till kampen mot prostatacancer. Han fick tillstånd av Cancerfonden att använda deras blåa logga på kläderna redan förra året.