Velodromen rullar på

Sveriges första och enda inomhus velodrom fortsätter sin verksamhet i Falun men nu i ny regi. Huvudsponsorn, Yrkesakademin går nu in och köper konkursboet för att fortsätta att driva velodromen.

Det var under stor uppmärksamhet som den första inomhusvelodromen i Sverige startade sin verksamhet i Falun förra året. Företaget Velodrom&Mästarfabriken, med eldsjälen Björn Stenberg hade drivit igång projektet och ansvarade för bygget och driften av anläggningen. Men byggkostnaderna tillsammans med höga hyreskostnader gjorde att verksamheten inte gick runt ekonomiskt. Företaget försattes därför i konkurs i vintras. Men efter en tids förhandlingar gick Yrkesakademin i Falun in och köpte upp konkursbolaget för att kunna driva verksamheten vidare.

– För oss är velodromen av grundläggande betydelse då vi också bedriver vårt cykelgymnasium. Nu har vi garanterat att våra elever men också vanliga motionärer har en träningsanläggning, säger Tomas Ringsby, vice vd på Yrkesakademin.

All drift och skötsel av velodromen tas nu över av Yrkesakademin. Företaget var sedan tidigare också den största sponsorn för bygget och har bland annat gett velodromen dess namn, YA Arena. Yrkesakademin har också anställt de tre instruktörerna som jobbade på Velodromen.  Företaget har som ambition att fortsätta verksamheten precis som tidigare med både velodromcykling för motionärer, företagsevent och elitsatsningar på programmet.