Elan är till salu

Elan är till salu

Publicerad

Det slovenska skidmärket Elan är till salu. Huvudägare är den slovenska staten som räddade märket för flera år sedan och nu när Elan har en stabil ekonomi ser de ingen anledning att fortsätta vara ägare.

Elan tillverkade förra året 265 000 par skidor vilket var en ökning med 18 procent jämfört med 2009 som också det var ett bra år för Elan. Globalt sett skulle det innebära att Elan har en marknadsandel på 8 procent.

Förutom att producera skidor under märket Elan och snowboard under märket Artech är Elan också en stor legoproducent av skidor och snowboards åt flera olika märken. (Källa: SGI)

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jack Wolfskin får ny vd

5 kommentarer

Oskar: Låg tröskel för att bli älskad. Håller med om att det lät lite trist, ska skärpa mig även om jag ibland tycker att det blir lite väl gnälligt på gnället. Mer konstruktivt framöver. Bra Johan.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842