8848 Altitude växer

Det svenska konfektionsföretaget 8848 Altitude växer i Europa. Nu i höst har företaget skrivit avtal om distribution i Frankrike, Storbritannien, Andorra och Spanien. De ”vita fläckarna” på europakartan börjar bli allt färre för 8848 Altitude.

Företaget har all anledning att glädjas. Dels fyller 8848 Altitude 20 år, dels har man erövrat nya stora marknader ute i Europa. Både den brittiska, franska och spanska marknaden kan betyda stora volymer men också Andorra, det lilla riket i Pyreneérna kan bli viktigt.

–           Andorra ska inte underskattas som skidåkarland, men det är klart att de övriga länderna är mycket, mycket större, säger Fredrik Käll på 8848 Altitude.

Det Boråsbaserade företaget har vuxit kraftigt de senaste åren. Visserligen är den inhemska marknaden fortfarande den viktigaste för 8848 Altitude. Men exporten växer och blir allt viktigare. Företaget har också helt olika profiler ute i Europa jämfört med situationen här hemma.

–          Vi säljer väldigt mycket i mellansegmentet i Norden. I de andra europeiska länderna säljer vi betydligt mer av ”high-end” produkterna. Där räknas vi tillhöra nischade premium brands, konstaterar Fredrik Käll.

Som bäst förbereder företaget ett stort jubileumsevenemang i Österrike för sina trogna kunder. Sammanlagt är 200 butiker inbjudna till en modeshow, skidåkning och umgänge för att fira 20-årsdagen.