Nordic Trade blir finskt

Den svenska sportleverantören Nordic Trade köps av det finländska bolaget One Way. För Nordic Trade innebär affären inga praktiska förändringar men ger företaget mera muskler och en stabil ägare.

Den Luleåbaserade leverantören Nordic Trade har starka varumärken inom sport, cykling och outdoor. Bland dem kan nämnas Fuse, Sportful, Sealskinz, Titab och Rudy Project. De senaste åren har tillväxten varit god, speciellt inom skidsporten. Ägarbytet kommer inte att innebära några förändringar i de varumärken som Nordic Trade har idag.

-Sverige har varit en fokusmarknad för One Way och nu kommer vi att kunna vara mer offensiva. Men i det praktiska arbetet blir det inga förändringar, förklarar Fredrik Heikki vd för Nordic Trade.

Det är speciellt inom vintersporterna som Nordic Trade har vuxit och är starka. Den utvecklingen kommer att fortsätta och där kommer företaget att fortsätta att vara på offensiven. I samband med företagsköpet meddelade One Way också att man skrivit ett avtal med Vasaloppet. Avtalet sträcker sig över fyra år och gör One Way till ensam leverantör av stavar och skodon. One Way är ett finländskt bolag med inriktning på vintersport och finns idag i 28 länder världen över.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Nordic Trade DG AB

    Nordic Trade har bedrivit verksamhet sedan 1985. Distributör av noggrant utvalda produkter med hög kvalitet inom Längdskidor, Cykel och Löpning