Nordic Trade blir finskt

Nordic Trade blir finskt

Publicerad

Den svenska sportleverantören Nordic Trade köps av det finländska bolaget One Way. För Nordic Trade innebär affären inga praktiska förändringar men ger företaget mera muskler och en stabil ägare.

Den Luleåbaserade leverantören Nordic Trade har starka varumärken inom sport, cykling och outdoor. Bland dem kan nämnas Fuse, Sportful, Sealskinz, Titab och Rudy Project. De senaste åren har tillväxten varit god, speciellt inom skidsporten. Ägarbytet kommer inte att innebära några förändringar i de varumärken som Nordic Trade har idag.

-Sverige har varit en fokusmarknad för One Way och nu kommer vi att kunna vara mer offensiva. Men i det praktiska arbetet blir det inga förändringar, förklarar Fredrik Heikki vd för Nordic Trade.

Det är speciellt inom vintersporterna som Nordic Trade har vuxit och är starka. Den utvecklingen kommer att fortsätta och där kommer företaget att fortsätta att vara på offensiven. I samband med företagsköpet meddelade One Way också att man skrivit ett avtal med Vasaloppet. Avtalet sträcker sig över fyra år och gör One Way till ensam leverantör av stavar och skodon. One Way är ett finländskt bolag med inriktning på vintersport och finns idag i 28 länder världen över.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Ny landschef för Stadium utsedd

1 kommentar

Wayne: Åsa är helt enkelt fantastisk. Så stolt över min fd BC.

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842