En gotländsk liten guldklimp

En gotländsk liten guldklimp

Publicerad

ZlideOn är en briljant uppfinning som sekundsnabbt lagar en trasig blixtlås. Nu skall denna gotländska guldklimp lanseras i sportvärlden.

Alla har vi råkat ut för ett trasigt blixtlås. Enda lösningen har varit att sprätta upp blixtlåset och sy in en ny för att byta själva löparen har varit omöjligt. Nu finns ett betydligt enklare alternativ - en öppningsbar löpare som på några sekunder lagar blixtlåsen.

Idén föddes redan på 50-talet då Sven Leveau fick idén med den öppningsbara löparen. Han gjorde inget med idén men gav den vidare till sitt barnbarn Jens på 80-talet. Jens jobbade då i byggbranschen och var inte direkt intresserad men när han 20 år senare fick se en annons där Almi sökte eter bra idéer tog han kontakt och visade upp morfaderns blixtlåslöpare. Almi tände på alla cylindrar och snabbt var idén patentskyddad. För två år sedan prisades ZlideOn som Årets Smartaste Sak och nu har de startat upp ett kontor i Hong Kong för att få all världens producenter av kläder och väskor att börja använda ZlideOn.

Tanken är att tillverkarna ska sy fast en extra ZlideOn i varje plagg eller produkt på samma sätt som de idag syr fast en extra knapp eller två i skjortor.

- Vi ska precis börja bearbeta sportbranschen från vårt kontor i Hong Kong, säger Jesper Hedlund som är en av delägarna i bolaget. Produktionen är i full gång och det är en helt automatiserad process som spottar ur sig 4-5 löpare per sekund.

Som tillbehör har ZlideOn redan nått ut i handeln och i Sverige är det Zip Clip som har hand om distributionen. Nu är det tillverkarna som ska förstå mervärdet av att skicka med en extra löpare.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

JO Sport tar över Blizzard och Tecnica

1 kommentar

LARSA: Vilken gång i ordningen är det som JO blir alpinleverantör igen sedan starten? Alla handlare ser igenom ”ännu en satsning” på nya alpinvarumärken som med all sannolikhet kommer upphöra att tas över...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842