Taiwan på offensiven

Taiwan på offensiven

Publicerad

I Taiwan gör man en offensiv satsning på cykelindustrin. De bakomliggande orsakerna är en oro över de europeiska anti-dumpningsreglerna och över att Kina ska ta över marknadsandelar på den europeiska marknaden.

Taiwan är fortfarande den största cykelexportören till den europeiska marknaden. Denna utveckling kan störas av både nya antidumpningsregler som EU kan införa och av att Kina börjar konkurrera med Taiwan om cykelproduktion av cyklar i toppsegmentet. Förra året sjönk cykelexporten från Taiwan till Europa till 4,3 miljoner cyklar från 5,4 miljoner året innan. Det dåliga resultatet berodde till stor del på den globala lågkonjunkturen och höga oljepriser. I år har exporten från Taiwan åter tagit fart. Under det första halvåret i år ökade de europeiska importen från Taiwan med hela 66 procent. Holland och Spanien var de länder som ökade sin import från allra mest. Men i Taiwan nöjer man sig inte med detta. Målet som det halvstatliga exportorganet Taitra har satt upp är att landet ska exportera drygt 7 miljoner cyklar per år till Europa inom fem år.

- Det är inte en omöjlig målsättning, säger Peter W.J Huang vice vd på Taitra till Sportfack.

För Taiwan är den europeiska cykelmarknaden viktig av uppenbara skäl. Cykelexporten till Europa står nämligen för över hälften av landets totala export. Ett led i satsningen för ökad cykelexport är att utveckla och öka intresset för Taipei International Cycle Show som arrangeras i mars varje år.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

JO Sport tar över Blizzard och Tecnica

1 kommentar

LARSA: Vilken gång i ordningen är det som JO blir alpinleverantör igen sedan starten? Alla handlare ser igenom ”ännu en satsning” på nya alpinvarumärken som med all sannolikhet kommer upphöra att tas över...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842