Head vill få slagläge

Distributionen av Head racketar i Sverige kommer i framtiden att skötas av GSL AB. Sven Sixtensson som skött distributionen i 2 år fortsätter arbetet men nu i ny regi. Målet är att växa och bli starka på den svenska marknaden.

Tidigare sköttes distributionen av Head racketar av företaget Ramverket. I princip var detta en ”en-mans-show” med alla de för-och-nackdelar som det innebär. Nu fortsätter Sven Sixtensson med jobbet, men får i framtiden hjälp av all den expertis som företaget GSL har inom tennisbranschen. GSL AB drivs av den forne tennisstjärnan Magnus Gustavsson och hans bror Anders.

– Vi kan tillföra fler personer som jobbar med Head, vi kan ordna flera event och vi har många kontakter i Sverige inom tennisen, berättar Magnus ” Gusten” Gustavsson.

Varumärket Head har haft en undangömd ställning i Sverige. Internationellt har Head en starkare position med bland annat flera kontrakterade spelare i världseliten. Bland dem den svenska världsstjärnan Robin Söderling. Med den nya organisationen vill GLS AB lyfta fram Head också på den svenska marknaden, såväl inom tennis som inom squash och badminton. Sedan tidigare har GSL en stark position på marknaden med starka varumärken som Lotto och Fred Perry.