En ny fixed idé

En ny fixed idé

Publicerad

Två nya cykelmärken får distributör i Sverige. Det är de tyska cykeltillverkarna Fixie Inc och Bionicon som Simona Bava nu ska ta hand om och få de svenska cykelhandlarna att tända på.

Svensk/italienskan Simona Bava sägar att hon är kär. Men det är inte någon man som är målet för hennes passion utan de tyska Fixie Inc-cyklarna.

- De är alla detaljer och finurliga lösningar som jag föll för. Sedan gillar jag hela konceptet med två killar som designar, utvecklar och tillverkar cyklarna själva i en liten skala, förklarar Simona Bava.

Bionicon-cyklarna har ett lite bedare sortiment och företaget levererar också cykelkonfektion. Simona börjar inte sin verksamhet från noll. Hon har tidigare jobbat på Cykloteket och också på Konas huvudkontor i Schweiz, så genom åren har hon byggt ett gediget nätverk bland cykelhandlarna och branschfolk. Nu gäller det att övertyga butikerna om att våga satsa på de nya varumärkena. En inte helt lätt uppgift.

- Jag kan ibland tycka att de svenska cykelhandlarna är lite konservativa. Man satsar gärna på de stora kända varumärkena men är lite försiktiga med de nya. Men jag är helt säker att många kommer att tända på mina cyklar, säger Simona med eftertryck.

Redan innan starten har många hört av sig och tyckt att det är roligt att det äntligen kommer in en i den mansdominerade distributörsbranschen. För Simona gäller det till en början att skicka beställningarna direkt till huvudkontoret i Tyskland då hon fortfarande saknar ordentliga lagerutrymmen. Men engagemanget och passionen för uppgiften saknas inte. Annars skulle hon inte orka dela sin lilla etta med ett tiotal cyklar som står där i tillfälligt lager.

- Äh, det går hur bra som helst. Jag bor själv då alla mina barn redan är utflugna. Då kan man ha det så, säger hon och skrattar.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

JO Sport tar över Blizzard och Tecnica

1 kommentar

LARSA: Vilken gång i ordningen är det som JO blir alpinleverantör igen sedan starten? Alla handlare ser igenom ”ännu en satsning” på nya alpinvarumärken som med all sannolikhet kommer upphöra att tas över...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842