Norrmän ger Boreson&Boreson ny fart

Norrmän ger Boreson&Boreson ny fart

Publicerad

Norska Weenas Sport blir majoritetsägare i det svenska företaget Boreson&Boreson som har en stark position inom racketsport. I och med affären får det svenska bolaget distributionsrätten för Diadora i Sverige plus att de norska majoritetsägarna är villiga att göra investeringar i den svenska verksamheten.

Boreson&Boreson är ett av de ledande företagen inom racketsport på den svenska marknaden precis som Wenaas Sport og Fritid är i Norge. Med en omsättning på 350 miljoner kronor om året på den norska marknaden är Wenaas Sport og Fritid en stabil ägare för det svenska bolaget.

- För oss ger affären bland annat möjligheter att erbjuda ett komplett tennispaket med allt från racketar, kläder och skor tack vare distributionsrätten till Diadora. Det ska bli riktigt kul att jobba med Diadora som är ett märke som har varit riktigt stora och som idag har en stort potential, säger Mats Lundberg, VD för Boreson&Boreson.

Boreson&Boreson har en lång historia inom racketsporten i Sverige. I över 30 har företaget jobbat i det segmentet och har idag varumärken som Dunlop, Slazenger, Carlton mm. För personalen betyder norrmännens köp inga förändringar. Alla nyckelpersoner och all personal fortsätter på sina tjänster och istället planerar de nya majoritetsägarna att anställa flera personer för att stärka verksamheten i Sverige.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

JO Sport tar över Blizzard och Tecnica

1 kommentar

LARSA: Vilken gång i ordningen är det som JO blir alpinleverantör igen sedan starten? Alla handlare ser igenom ”ännu en satsning” på nya alpinvarumärken som med all sannolikhet kommer upphöra att tas över...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842