Gigantisk skidsatsning i Bålsta

Gigantisk skidsatsning i Bålsta

Publicerad

En gigantisk inomhusarena för skidåkning planeras utanför Bålsta utanför Stockholm. Den unika byggnaden kan erbjuda träningsmöjligheter för både utförsåkning och längdåkning.

Om de storvulna planerna förverkligas kommer den spektakulära anläggningen att ha både en 700 meter lång slalompist med 160 meters fallhöjd och en längdåkningsslinga på hela 3 kilometer. Allt inomhus och tillgängligt året om. Anläggning kommer att ge utmärkta förutsättningar för både elit och motionärer att utöva skidåkning året om. Inom en timmes radie från anläggningen i Håbo kommun bor cirka 3 miljoner människor. Jätteprojektet ska stå färdigt år 2015 och finansieringen bör komma från kommun, näringsliv samt privata intressenter. I detta skede är bland annat Peab, Eon och Håbo kommun involverade i projektet. Bakom projektet står eldsjälarna Glenn Bovin och Per Hammarström.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

17 kommentarer

Blinto ATL Vecka 8: Vore givetvis intressant med en granskning av både det ena och det andra inom branschen. Men faktum är att Sportfack består av 1 person, resten är mer eller mindre löst anknutna journalister, låt...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842