Ungdomar lär sig cykla säkrare

Ungdomar lär sig cykla säkrare

Publicerad

Sveriges första inomhusvelodrom i Falun ska användas för att öka trafiksäkerheten. Tillsammans med Falu kommun kommer man under maj månad att utbilda högstadielever för att bli tekniskt bättre cyklister.

Avsikten är inte att utbilda eleverna till tävlingscyklister utan att de ska lära sig använda sin cykel tryggt och säkert . Då blir barnen också tryggare i trafiken. Filosofin bakom satsningen är den samma som bakom Simborgarmärket. Med rätt utbildning blir eleverna tryggare i det de håller på med.

- Meningen är att föräldrarna ska kunna säga till barnen att ta cykeln till skolan istället för att skjutsa dem. De är bra både för ungarnas hälsa och för miljön, konstaterar upphovsmannen Björn Stenberg.

Utbildningen som sker på velodromen ökar bland annat ungdomarnas koordinationsförmåga och balans. I den fyra timmar långa utbildningen ingår också frågor om kost, antidoping och miljöhänsyn. Samarbetet mellan Falu kommun och YA-arena som driver velodromen inleds redan nästa vecka.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jack Wolfskin får ny vd

5 kommentarer

Oskar: Låg tröskel för att bli älskad. Håller med om att det lät lite trist, ska skärpa mig även om jag ibland tycker att det blir lite väl gnälligt på gnället. Mer konstruktivt framöver. Bra Johan.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842