Ny delägare i Future

Future Trading har tagit in en ny delägare. Med ökade finansiella muskler kan företaget nu satsa ytterligare kraft på att bygga egna varumärken och en ökad exportförsäljning.

Det är svenska investmentbolaget Ture Invest som har köpt en 49-procentig ägarandel i Future Trading. Vd:n Jan Jonsson är fortsatt majoritetsägare med 51 procent.

– Genom att vi nu hittat en samarbetspartner som delar vår syn på långsiktighet och som dessutom kan stödja oss med kapital, ny kompetens i styrelse och nya nätverk, ser förutsättningarna för vår internationella satsning mycket intressanta ut. Vi planerar i första hand att fortsätta att växa organiskt och av egen kraft men samarbetet ger oss också möjligheter att titta på eventuella förvärv i framtiden, säger Jan Jonsson, vd, i ett pressmeddelande.

Future Trading startade 1984 och marknadsför sol-, sport- och läsglasögon samt goggles under de egna varumärkena Prestige, Granite, Bliz och Dr. Zipe. De senaste åren har företaget satsat allt hårdare på export och 2008 uppgick exportomsättningen till 20 miljoner kronor.

Ture Invest grundades 2007 och är ett privatägt investmentbolag. Bolagets ambition är att äga större andelar i få bolag för att skapa utrymme för ett nära och aktivt ägande tillsammans med bolagens företagsledningar.

Av: Magnus Reithner

Ny delägare i Future Ny delägare i Future Ny delägare i Future