Vätternrundan på 7,5 timmar

Vätternrundan på 7,5 timmar

Publicerad

Team 8 är ett 50 man starkt cykellag som har som mål att cykla Vätternrundan på 7,5 timme. Duells och Continental stöttar dem med utrustning i denna satsning.

Team 8 är ett 50 man starkt cykellag som har som mål att cykla Vätternrundan på 7,5 timme. Duells och Continental stöttar dem med utrustning i denna satsning.

Vätternrundan är 300 km lång och att cykla den på 7,5 timme innebär en snitthastighet på 40 km/h. För proffscyklister är det en normal arbetsdag, men för ett gäng elitmotionärer är det ett högt uppsatt mål. Team 8, som består av 50 cyklister från hela Sverige, hade förra året som mål att cykla loppet under åtta timmar. Nu har de höjt ribban och har satt 7,5 timme som årets mål och nu har de fått hjälp av Duells att nå detta mål. Duells och Continental ställer upp med både däck - Continental Grand Prix 24 med Black Chili - och kläder. Laget byter nu namn till Conti Test Team och så här säger teamchefen Leo Ranta om satsningen:

- Sponsringen kommer att ge teamet en ännu starkare laganda och nu väntar en spännande vår med massor av cykelglädje, träningar och tävlingar. Därefter kommer alla i Conti Test Team vara väl förberedda för att nå målet i Motala på max 7,5 timma - dvs. snitt på ca 40 km/h under loppets 300 km. Nedräkningen mot målet i Motala har börjat.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

17 kommentarer

Blinto ATL Vecka 8: Vore givetvis intressant med en granskning av både det ena och det andra inom branschen. Men faktum är att Sportfack består av 1 person, resten är mer eller mindre löst anknutna journalister, låt...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842