Längdskidlandslaget valde Icebug

Från och med nu och två år framåt är Icebug officiell leverantör av trail running-skor till skidlandslaget i längdåkning. Det meddelar Icebug i ett pressmeddelande.

– En stor del av våra löppass sker i obanad terräng. De här skorna med dubbar och slitstarka material är perfekta för det, säger förbundskapten Joakim Abrahamsson.

Modellerna som landslagsåkarna- och ledarna valt ut är den lätt och flexibla Spirit OLX, samt den mer skyddande och stabilare Sisu OLX. De är designade för att klara tuffast tänkbara förhållandena vid sidan av spåret, med lågabsorberande material för att minimera våtvikten.

– Det blir ett säkrare löpsteg med minskad skaderisk, eftersom man får så bra fäste och kommer nära underlaget. Det kommer definitivt att bli ett stort hjälpmedel, fortsätter Joakim Abrahamsson.

– Vi har länge trott att våra skor passar bra för skidåkares barmarksträning – och har ”off the record” vetat att många längdstjärnor från olika länder använt Icebug. Det är kul att nu också kunna kommunicera det officiellt, säger David Ekelund, vd för Icebug.

Av: Mattias Björklund

Längdskidlandslaget valde Icebug Längdskidlandslaget valde Icebug