Blåbärssoppa kryddad med gyttja

Blåbärssoppa kryddad med gyttja

Publicerad

När historia skrivs vill självklart Sportfack vara på plats. Därför packade säljare Thomas och redaktör Björklund ihop sin cykelutrustning, slängde benen över ramarna och begav sig till Dalarna, för historiens första Cykelvasa.

På minst sagt klassisk mark avgjordes det nio mil långa loppet, således skulle åkarna ta sig på två hjul mellan Sälen och Mora. Dock hade den ordinarie dragningen fått några justeringar. För även om Cykelvasan görs bäst med mountainbike har ändå dessa cyklar sina begränsningar. Och överfyllda myrar är ingen lek. Där dessa vattendrag befinner sig hade sträckan därför dragits ut på skogsstigar och asfaltsvägar. Å andra sidan gav det möjlighet att ta sig riktigt fort fram genom Dalarna.

På plats i Sälen blev det snabbt klart att startfältet utgjordes av en skön blandning av det mesta. Allt ifrån mormor och morfar på Kronancyklar, via åttiotals-MTBer med noll dämpning till kändisar som senaste Vasaloppsvinnaren Daniel Thynell, halva svenska MTB-eliten, tvåhundra norrmän, en man från Pakistan (!) till en skönsjungande och vältrampande Martin Stenmarck. Att sen tillsätta 5 timmars spurtande genom lervälling, granris, bananer, bullar och blåbärssoppa och du får en fantastiskt kul upplevelse på en cykelsadel.

Segertiden blev snabba 2.43.27 för Matthias Wengelin vilket ger en snitthastighet på 33 km/h. Även om Sedin och Björklund faktiskt lyckades komma upp i topphastigheten 57 kilometer i timmen fick de faktiskt se sig besegrade av vinnare Wengelin. Thynell, Stenmarck och en och annan Kronan-mormor smet också förbi bortåt Smågan när de bägge fastnade i en kö för saltgurka. Men kul hade de. Och träningsvärk fick de. Rejält.

Och ett fullödigt reportage om detta och lite till läser du i kommande numret av Pedal som medföljer Åka Skidor och Utemagasinet.

Av: Mattias Björklund Foto: Håkan Wike

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842