Löpare springer på museum

Att springa runt på museum får nu en helt annan innebörd. Den 15 augusti klockan 14.30 på Historiska Museet i Berlin går Museum Run av stapeln.

Samma dag som VM i friidrott startar i Berlin samlas 20 löpare från hela Europa för att bilda en gigantisk, gemensam konstinstallation för att överbrygga sport och kultur.

De elva kvinnorna och nio männen, från nybörjare till maratonlöpare kommer att springa genom museet med mängder av klassisk konst som bakgrundsmotiv. Syftet med eventet är att länka samman idrottare, historia och Berlin. Initiativet till eventet togs av kampanjen Run Free Now som leds av Intersport, Adidas och Asics för att främja löpning som sport.

Med kombinationen av museets historiska struktur och moderna arkitektur vill de illustrera Berlins utveckling sedan Berlinmurens fall. Enligt organisatörerna är ingen annan europeisk stad bättre lämpad för att starkt markera kontrasterna mellan frihet och fångenskap. Löparna markerar nu det genom att pringa fritt.

Museet ger, enligt dem, ett unikt tillfälle för fotografer och journalister att fånga spektakulära bilder på löparna i museet. Sportfack är självklart inbjudna till eventet.

Löpare springer på museum Löpare springer på museum