Löpare springer på museum

Löpare springer på museum

Publicerad

Att springa runt på museum får nu en helt annan innebörd.

Den 15 augusti klockan 14.30 på Historiska Museet i Berlin går Museum Run av stapeln. Samma dag som VM i friidrott startar i Berlin samlas 20 löpare från hela Europa för att bilda en gigantisk, gemensam konstinstallation för att överbrygga sport och kultur.

De elva kvinnorna och nio männen, från nybörjare till maratonlöpare kommer att springa genom museet med mängder av klassisk konst som bakgrundsmotiv. Syftet med eventet är att länka samman idrottare, historia och Berlin. Initiativet till eventet togs av kampanjen Run Free Now som leds av Intersport, Adidas och Asics för att främja löpning som sport.

Med kombinationen av museets historiska struktur och moderna arkitektur vill de illustrera Berlins utveckling sedan Berlinmurens fall. Enligt organisatörerna är ingen annan europeisk stad bättre lämpad för att starkt markera kontrasterna mellan frihet och fångenskap. Löparna markerar nu det genom att pringa fritt.

Museet ger, enligt dem, ett unikt tillfälle för fotografer och journalister att fånga spektakulära bilder på löparna i museet. Sportfack är självklart inbjudna till eventet.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Didriksons går vidare med sin butiksbombmatta

1 kommentar

Martin: Där gick startskottet för bara egna butiker i framtiden för fucking Åmålsfödda didriksson. För alla som inte vet så står Fenix och Naturkompaniets modell som facit för Adelis som också äger...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842