Skidlärarlinjen utökas med butiksutbildning

Skidlärarlinjen utökas med butiksutbildning

Publicerad

Svenska Skidlärarlinjen i Åre kommer till hösten att lägga till en kurs i butiksarbete i sin läroplan. Under hösten kommer olika Åreföretag att berätta om hur sportbranschen är uppbyggd, hur det är att jobba i butik eller leverantörsledet samt gå igenom hur all sorts skidutrustning fungerar.

- Tanken är att ge våra elever en bredare utbildning så att de blir attraktivare på arbetsmarknaden, säger Ola Rockberg som är utbildningsansvarig på Skidlärarlinjen. Idag är skidskolorna ofta integrerade i anläggningarnas hela verksamhet där även butiker kan ingå. Har en skidlärare kunskap i hur försäljning i sportbutik går till blir han/hon genast mer attraktiv för fler arbetsgivare. Möjligheterna att hitta arbete fler timmar i veckan, över hela året samt i hela Sverige ökar markant. En skidlärare är van att kommunicera med folk och att ta första kontakten så steget från skidlärarjobb till jobb i sportbranschen behöver inta vara speciellt långt.

Den nya utbildningen startar nu i höst och läget i Åre gör det lätt att både få kompetenta föreläsare från sportbranschen och chans till bra praktik. Företagen i Åre - både butiker och leverantörer - är väldigt intresserade av att hjälpa till. Utbildningen kommer att ske både i klassrum och som besök på arbetsplatserna. När säsongen drar igång på allvar efter jul blir det dessutom praktik i Åres alla sportbutiker.

- Ju mer man kan om sportprodukter desto större chans är det att man får jobb inom sporthandeln. I Åre har alla studenter stora möjligheter att lära sig mycket om

sportbutikernas produkter bara de har ett öppet sinnelag och är villiga att leta information. I Åre finns numera många sportbutiker som är öppna året runt, vilket

gör att de också har ett sommarsortiment. Konfektion, design, mode har blivit en allt större del av en modern sportbutik ... och Åre är inget undantag. Vi har många

butiker som tangerar klädbutiker med sportinriktning.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jack Wolfskin får ny vd

5 kommentarer

Oskar: Låg tröskel för att bli älskad. Håller med om att det lät lite trist, ska skärpa mig även om jag ibland tycker att det blir lite väl gnälligt på gnället. Mer konstruktivt framöver. Bra Johan.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842