Salomons konceptbutik i Stockholm har öppnat

Salomons konceptbutik i Stockholm har öppnat

Publicerad

Salomons konceptbutik i Stockholm har öppnat. Målet är att visa upp och sälja det sortiment som kedjorna väljer bort. Och att sälja varumärkets själ.

Det är en ljus butik på 125 kvadratmeter som Salomon öppnade i veckan. Adressen är Norrlandsgatan som allt mer framstår som sportvärldens huvudgata. På gatan finns redan konceptbutiker för SOS, Hestra, Quiksilver, Röhnisch och The North Face. Plus butikerna Red Devil, T12 och Hollywood.

Tanken med Salomonbutiken är enligt Amer Sports vd Crilla Lidgren att visa helheten av märket.

- Det har visat sig tidigare att konceptbutiker säljer det som kedjorna inte väljer, säger Crilla. Det kan vara smala produkter eller udda färger av storsäljare som har sin målgrupp även om den inte är så stor att kedjorna kan ha produkterna i alla sina butiker.

Bild 329992

Butiken i Stockholm är faktiskt den första Salomonbutiken som ligger mitt i en storstad. I världen. Totalt har Salomon runt 20 butiker i hela Europa men de ligger antingen i skidorter eller i Östeuropa där det vanliga butiksnätet inte är lika utbyggt. Nu under sommartid består sortimentet av skor och konfektion plus en del väskor. Fokus ligger på trail running och vandring som är Salomons huvudinriktningar för sommaren.

- Vi vill visa upp bredden inom dessa segment och fokuserar på funktionsprodukter, säger Crilla. Visst har vi en del leisureprodukter men det är ett litet utbud och inte det vi främst vill visa upp.

Bild 329993

Butikens drivs inte av Salomon utan av Kaisers Skidbod i Sälen. De öppnade redan i vintras en Salomonbutik i Sälen och efter framgången med den fick de frågan om de också ville ta hand om driften av Salomons Stockholmsbutik.

- Självklart tackade vi ja, säger Micke Hansson från Kaisers Skidbod. Jag har jobbat med Salomon i 30 år och kan märket bra och det tror jag är nödvändigt för att driva en konceptbutik. Vi ska inte bara sälja produkter utan mer egentligen varumärkets själ. Tanken är att vi ska ha det som andra butiker inte har - produkter som sticker ut och kanske är lite mer för de riktiga entusiasterna. Nu under sommaren blir det självklart mycket skor som Salomon är väldigt duktiga på.

Bild 329994

Den som får huvudansvaret för butiken är Robert Söderberg som tidigare jobbat i Adidas konceptbutik och outlet i Stockholm.

- Det här ska bli riktigt roligt, säger Robert. Inte minst för att butiken ligger på en skön gata i Stockholm där Salomons målgrupp rör sig varje dag. Till min hjälp har jag ytterligare två heltidsanställda plus tre extra under helger.

När vintern närmar sig kommer sortimentet självklart att domineras av skidor och snowboard. Någon uthyrning kommer inte att ske i butiken, men däremot kommer stockholmare som ska hyra skidor hos Kaisers Skidbod i Sälen att kunna komma in till butiken i Stockholm och prova ut rätt storlek och modell.

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

17 kommentarer

Blinto ATL Vecka 8: Vore givetvis intressant med en granskning av både det ena och det andra inom branschen. Men faktum är att Sportfack består av 1 person, resten är mer eller mindre löst anknutna journalister, låt...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842