Sportfack segrade trippelt på HM Awards

Sportfack tog hem tre priser då vårt förlag Hjemmet Mortensen anordnade den årliga HM Awards. Pelle Jansson blev Årets Fotograf, Thomas Sedin Årets Säljare och sportfack.se blev vald till Årets Sajt.

Den stora galan hölls på Astoria i Stockholm och när prisutdelningen drog igång kom snart Sportfacks första pris då Thomas Sedin valdes till Årets Säljare.

– Det här är otroligt kul, sa Thomas från scenen. Jag vill tacka alla på Sportfacks redaktion för att ni gör en så bra tidning som är så lätt att sälja annonser till . Jag vill också tacka Anders Olofsson som dels gav mig jobbet här och dels har skolat in mig i annonsbranschen.

Näst på tur att gå upp på scen till publikens jubel var Sportfacks formgivare Pelle Jansson. Pelle blev vald till Årets Fotograf och bland finalisterna i den kategorin fanns även Martin Willners.

– Jag ska köpa en ny tand för pengarna, sa Pelle på bred östgötska men ångrade sig sedan och sa att det nog blir en Canon G10 kompaktkamera.

Till slut fanns bara de två tyngsta kategorieran kvar – Årets Sajt och Årets Tidskrift. Sportfack var ihop med Body och V75-Guiden nominerade till Årets Sajt och nu blev det dags för hela redaktionen att kliva upp på scenen.

– Det här priset ville jag verkligen vinna. Vi har kämpat oerhört hårt med vår hemsida ända sedan den lanserades på den nya plattformen för ett år sedan, sa Sportfacks chefredaktör Martin Willners. Jag tycker verkligen att vi är värda det här priset även om flera av förlagets sajter har tio gånger så många besökare. Vi har dock ungefär 9.500 unika besökare per månad och det är bra för en bransch som sysselsätter runt 13.000 personer i Sverige. Alla har bidragit för att göra sportfack.se värd ett besök – Mattias, Magnus och Linnéa för innehåll och bilder, Pelle för en bra form och Thomas med sitt säljarbete. Stort tack också till Julia Olderius och de andra utvecklarna på webbavdelningen för att ni alltid rädar oss när vi trasslar till det. Om några dagar är det dessutom dags för en ny version av vår hemsida – då blir sportfack.se ännu bättre och snyggare.

Sportfacks Magnus Reithner och Martin Willners var båda nominerade till Årets Skribent men fick se sig slagna av speltidningen Superplays Alfred Holmgren. Åka Skidor utsågs till Årets Tidskrift.

Hjemet Mortensen ger idag ut 18 titlar inom motor, teknik och fritid. Inom sportsegmentet finns förutom Sportfack även Åka Skidor, Utemagasinet, Golf Digest, Golfresan och Body.

Sportfack segrade trippelt på HM Awards Sportfack segrade trippelt på HM Awards Sportfack segrade trippelt på HM Awards

Sportfack segrade trippelt på HM Awards