Tennis Fashion tar hand om Nike tennis

Tennis Fashion tar hand om Nike tennis

Publicerad

Tennis Fashion tar över försäljning och distribution av Nikes tennisprodukter till landets specialistbutiker.

Förändringen skedde redan vid nyår och Tennis Fashion har haft hand om införsäljningen för hösten 2009. Nike Sweden AB kommer även fortsättningsvis hantera försäljningen av tennisprodukter till butiker/kedjor som inte är specialiserade på tennis, såsom Stadium, Intersport och Team Sportia.

Anledningen till uppdelningen är att Tennis Fashion som en av de ledande tennisaktörerna på den svenska marknaden har bra kontakt med landets alla racketbutiker. Samtidigt har Nike bra kontakt med de stora sportkedjorna. Tillsammans kan de bearbeta de båda kanalerna på bästa sätt.

- Tillsammans med Tennis Fashion AB har vi möjlighet att ge den prioritet och service som behövs för att ta steget fullt ut och leda tennismarknaden, säger Aristotelis Baroutsis, Nordenchef på Nike. När vi scannade marknaden så upptäckte vi snabbt att Tennis Fashion anses vara den mest professionella distributören inom tennisbranschen så det känns väldigt tryggt och naturligt att överlåta försäljningen till dem.

- Att ta över distributionen till specialistbutiker av Nike's produkter ser vi som ett starkt tillskott i vår portfölj som idag består av Tretorn och Prince, säger Björn Sefastsson, VD på Tennis Fashion. Vi kan nu erbjuda återförsäljarna ett fullsortiment av produkter från marknadens starkaste varumärken inom både skor, kläder, racketar, bollar och accessoarer.

Nikes tennissortiment omfattar skor, kläder och tillbehör och på deras spelarlista finns bland andra Rafael Nadal, Roger Federer och Maria Sharapova.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842