Berghs elever ritar grafik åt Extrem

Berghs elever ritar grafik åt Extrem

Publicerad

Studenter vid linjen Grafisk design på Berghs School of Communication har under hösten ägnat en månad åt att ta fram grafik till skidor och snowboards. Uppdraget kom från Extrem i Åre och eleverna fick fritt spelrum men skulle hålla sig till Extrems kärnvärden som omfattar begrepp som skandinaviskt, friåkning, kvalitet och prestanda.

För Extrems del var syftet att få inspiration och nya infallsvinklar på hur framtidens grafik ska se ut. Dessutom letar de ständigt efter nya talanger som kan jobba med deras grafiska formgivning. För studenternas del handlade det om att få jobba med ett skarpt projekt inom ett lite udda område.

- Vi har på Berghs, under många år, tittat på hur olika brädkulturer ofta använder sig av expressiva och kreativa uttryck i sin bräddesignsäger Pål Pettersson, ansvarig för Grafisk designutbildningen på Berghs SoC. Därför var det extra roligt att få genomföra ett projekt med en riktig uppdragsgivare inom det här området. Grafisk designstudenterna motsvarar ju verkligen målgruppen för de här produkterna så förutsättningarna har varit goda för att få fram expressiv och intressanta motiv till Extrem.

- För oss på Extrem har det varit otroligt kul att få nya ideér, för onekligen har det varit så att vi har fått 23 totalt olika tolkningar på en uppgift där det egentligen inte finns några rätt eller fel säger Peter Boman från Extrem Snowboards.

Brädorna visades upp för allmänheten under LG Winter Jam i Stockholm i slutet av november.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Black Diamonds stavar tog storslam i Råd & Rön-test

1 kommentar

Sven Blomqvist: hej var kan få sercise på Black diamond stavar MVH Sven 070 813 96 66

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842